1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Tisza-menti összefogás

Tájékoztatás és szakmai egyeztetés céljából ültek asztalhoz a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szakemberei, valamint Tiszaug, Tiszakécske, Tiszaalpár és Lakitelek települések polgármesterei.

 
 

Új lendületet kapott, és ez által lehetőségeket nyitott meg az érintett településeknek a 2000-ben megalakult Tisza Vízgyűjtő Programrégió Önkormányzati Társulás. Az Európai Unió Duna Stratégiájában foglalt célok megvalósítása érdekében létrejött összefogás arra hivatott, hogy nemzetközi szinten képviselje, összefogja a Tisza-menti települések érdekeit. A változásokhoz való együttes igazodás és a közös cselekvés fontossága különösen hangsúlyos az egy vízgyűjtő területen élők számára, s a problémák megoldása is könnyebb egységes, összehangolt rendszerben gondolkodva. A Társulásban térségünket a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat képviseli.

 
 

A négy Tisza-menti településnek most nem csak egy platform kialakítására nyílt módja, ahol a közös kihívásokat megfogalmazhatják, hanem arra is, hogy pályázati forrásokat találjanak a gazdasági-befektetési, a közlekedési-infrastrukturális, a tervezési-stratégiai, a turisztikai, a környezetvédelmi és vízügyi területeket érintő elképzeléseikhez. A megyei önkormányzat szakemberei minden tudásukkal és tapasztalatukkal azon lesznek, hogy segítsék a településeket a számukra leginkább megfelelő megoldás megtalálásában és a források legteljesebb kiaknázásában.