1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Vetélkedtek, játszottak, táncoltak

A tiszakécskei Móricz gimnáziumban minden évben megrendezik az osztályok vetélkedőjét, amiben különböző feladatokat kell teljesíteniük a diákoknak. A tanulók az osztályfőnökeikkel együtt komolyan készülnek a megmérettetésre.

 

A Móricz Zsigmond Nap (MÓZSINA), minden évben nagy kihívás a gimnáziumi tanulóknak. Nem csak azért, mert komoly feladatokat kell teljesíteniük, de azért is, mert a helyezett osztályok pénzjutalomban is részesülnek. Ebben az évben a MÓZSINA témáját Bács-Kiskun megye adta – mondta Maros Miklósné tanár, a vetélkedő egyik főszervezője. – Olyan játékos feladatokat állítottunk össze, amelyek során még több információhoz juthattak a diákok megyénkről. Voltak tréfás jelenetek osztálykirándulásról, kreatív ügyességi feladatok, melyben megyei hírességeket kellett ábrázolni, grafikával, festménnyel, sógyurmával. Háttér feladatnál maketteket is készítettek, amelyben egy megyei várost jelenítettek meg. Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat énekeltek, festményeket mutattak be élőben, állóképként. Activityben kellett kitalálni megyei településeket, épületeket kellett felismerni fotóról, de a sport sem maradt ki. A vetélkedő végén táncot mutattak be az osztályok.

A tanulók teljesítményét nagy létszámú zsűri értékelte, akik a város különböző területein dolgoznak, vagy dolgoztak. Az eredményhirdetésre felsorakozott diákok alig várták, hogy kimondják az első helyezett nevét. Előbb azonban a gyengébben teljesítő osztályokat sorolták fel, akik valamennyien a Stúdió Lokál Alapítvány jóvoltából egy-egy tortát kaptak. Az összesítés alapján a legjobb teljesítményt a 10/A osztály nyújtotta, második helyen végzett a 11/A, a harmadikon pedig a 13/A osztály. Ők az önkormányzat jóvoltából pénzjutalomban is részesültek. Különdíjat kapott a 9/B osztály.