1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Jótékonysági bál sok vendéggel

Ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a tiszaalpári általános iskola jótékonysági bálját, amit a hagyományokhoz híven a tornateremben rendeztek meg. A szülői munkaközösség mindig a Márton napjához közeli hétvégén szervezi meg a táncos mulatságot.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel nem csak a tornateremben, de galérián is megterítettek. A megjelenteket Győri Istvánné köszöntötte. Az igazgató beszédében reményét fejezte ki, hogy senki sem fog csalódni a bálban és kellemesen fognak szórakozni. Amint azt elmondta, az SZMK segítségével a nyáron négy tantermet sikerült felújítani. Ezt a sort tovább szeretnék bővíteni. A mostani bevételből korszerű, a tanuláshoz szükséges eszközöket szeretnének vásárolni. A táncos mulatság sikeréhez nagyon sokan hozzájárultak, akiknek köszönetét fejezte ki Győri Istvánné. Dr. Csernus Tibor a Pejtsik Alapítvány kuratóriumának az elnöke arról beszélt, hogy adományjegyeket szeretnének értékesíteni, mellyel az alapítvány bevételeit szeretnék növelni. Arra buzdított mindenkit, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

Az iskola diákjai hetek óta készültek arra, hogy színvonalas műsorral örvendeztessék meg a bál résztvevőit. Először a nyolcadik osztályos tanulók angolkeringőt mutattak be, majd pedig az Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei szórakoztatták a bál résztvevőit. A sort a nem rég óta táncolók kezdték, majd az ifjúsági és felnőtt táncosok produkciója ragadtatta tapsra a jelenlévőket. Nem maradt el a hagyományos bécsi keringő sem, amit az iskola végzősdiákjai mutattak be, nagy sikerrel. A táncot Bondár Enikő tanár tanította be.Ezt követően a táncosok felkérték tanáraikat, rokonaikat, ismerőseieket egy táncra.

A műsor után szolgálták fel a marhapörkölt vacsorát, amit Kecső Ferenc, Kecső Róbert, Papp József és Szatmári András készített. Nyolc bográcsban kétszáz kiló húst, negyven kiló gombát főztek meg. A jó hangulatról az Abonyi zenekar gondoskodott. Az esten értékes tombolatárgyakat sorsoltak ki. A hajnalig tartó mulatságon mindenki jól érezte magát.