1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Könyvek a buszváróban

Lakitelek belterületén lévő két buszváróban könyveket helyezett el az önkormányzat. A polcokon lévő olvasmányokat bárki megnézheti, de el is viheti.

 

Az elgondolás az volt, hogy a buszra várók majd nézegetik és olvasgatják is a könyveket, a sportpálya sarkán és az emeletes óvoda közelében lévő várókban, és ha akarják el is vihetik. Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a könyveknek nagy sikere van. A polcokat a Laki-Gazda Kft szakemberei készítették és helyezték el a váró fából készült oldalára. Az első könyvek Zobokiné Kiss Anita könyvtárából kerültek ki, amit maga a polgármester helyezett el a buszváró polcain.

A buszváró falán tábla hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy a polcon található könyveket bárki megnézheti, elolvashatja, de magával is viheti. Ha úgy gondolja, hogy elolvasás után visszateszi, akkor mások is elolvashatják, de az sem baj, ha megtartja magának. Ha valakinek van olyan könyve, amit már nem használ, és szívesen megosztaná másokkal, az tegye fel a polcokra. Az olvasmányok között vannak gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek valók egyaránt. Már nem csak az önkormányzat és dolgozói tesznek ki könyveket, de mások is. Persze olyan is akad, akinek a figyelmét elkerülte a polcokon lévő könyvek léte. Amikor viszont tudomást szerzett róla, mindjárt böngészni kezdte, hogy mit vihet majd el az utazásához. Többen ígéretet tettek arra, hogy ők is kiteszik majd azokat a könyveket, amelyekre már nincs szükségük. Az önkormányzatnak a váróba kitett könyvekkel az a célja, hogy a várakozás és az utazás idejére az embereket rávegye az olvasásra.