1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Röplabdával ismerkedtek a diákok

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportfejlesztés keretében elindította ez év tavaszán A Sport Legyen a Tied! programot, melynek koordinációs feladatait a Magyar Diáksport Szövetség látja el. A program megvalósításában több sportág szakszövetsége is közreműködik, az iskolás gyerekek sportba történő széleskörű bevonása érdekében sportágak köznevelési intézményekben történő bevonásával, a helyi sportági kínálat és kereslet összekapcsolásával segíti a gyerekek sportágválasztását.

 

Nyárlőrincen röplabda bemutatót tartottak a kecskeméti sportiskolás lányok. Először Tóth Krisztina az MDSZ Dél-alföldi Regionális Szolgáltatási Pont szakmai menedzsere, a tornateremben összejött gyerekek előtt ismertette a program részleteit. Elmondta, hogy tíz sportágat ismerhetnek meg a gyerekek, amelyek közül Nyárlőrincen a röplabdát mutatják be. Az iskola még nem kapta meg az eszközcsomagot, december hónapban meg fogják kapni. Azt nem árulta el, hogy az eszközcsomagban mi szerepel majd. Az elkövetkezendő másfél hónapban közel 1100 intézmény kap majd eszközcsomagot, az ország különböző részében. Nyárlőrincen a Röpke Sportegyesület tartott bemutatót, előtte azonban Tóth Krisztina átadta a nyilvánosság biztosítótáblát Domokos Erika igazgatóhelyettesnek, amit ki kell helyezni az iskolában. Ezt követően Dunszt István edző beszélt a röplabda kialakulásáról és annak szabályairól, majd játékos bemutatót is tartottak a kecskeméti hatodik osztályos lányok. A bemutató után a nyárlőrinci tanulók bekapcsolódhattak a zsinórlabdába és az asztalitenisz játékba.

Sajnálatos módon a másik meghirdetett sportág, a vívás képviselői nem voltak jelen, így a helyi diákok nem tudták megismerni ennek a sportágnak a szépségét.