1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Helyi értékek közvetlenül

Konferencia a közvetlen értékesítés, a bor- és gasztroturizmus fellendítésére.

 

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezte meg az ÉRT 2015 konferenciát a KOCCINTAS.HU és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a magyar borászatok, pálinkakészítők, élelmiszer előállítók és turisztikai szolgáltató vállalkozások számára Lajosmizsén.

A rendezvényre több mint százan érkeztek az ország különböző részéről. Az ÉRT rövidítés az Értékért, Régióért, Turizmusért fogalmakat fogja össze. A résztvevők a hatályos jogszabályi környezetről, az elérhető pályázati forrásokról, az agrármarketingben rejlő lehetőségekről, valamint a különböző ágazatokban működő piaci és nem piaci szereplők közötti együttműködési megoldásokról kaphattak naprakész információkat.

A konferencián a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a KOCCINTAS.HU munkatársai tartottak előadásokat. Az előadások mellett gyakorlati példák, szakmai tapasztalatok bemutatását szolgáló kerekasztal beszélgetés és termékkóstoló is várta az érdeklődőket.