1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Bujáki: "Nagyon hosszú évem volt"

A lakiteleki kettlebelles Dublinban vett részt az IUKL (International Union Of Kettlebell Lifting) a világbajnokságán. Magyarországról Baka Szilvia, Bujáki Péter és Barcsik László indult a versenyen.
A döntő után megkérdeztük Pétert, hogy érezte magát.

Milyen éved volt?

 

Nagyon hosszú évem volt , a világbajnokság volt idén a 8. versenyem és egyben a legfontosabb. Szinte folyamatos felkészülésben, voltam versenyről versenyre készültem. Sajnálatos módon az év döntő részében mentális problémákkal küzdöttem , mivel rendre alul teljesítettem a versenyeken, ami folyamatosan frusztrált , mivel edzéseken pedig egyre jobb voltam de valahogy , sosem jött ki a lépés a verseny napján. Nehéz időszak volt , hiszen minden verseny után csalódottan utaztam haza.

 
 

8 héttel a világbajnokság előtt , sikerült először versenyt nyernem Horvátországban és új egyéni csúcsot felállítani.

 

A horvátországi verseny után megkezdtük az utolsó felkészülést ebben az évben, végig jól ment. A világbajnokságra -95kg –ban lettem nevezve a +95kg helyett így egy 7kg-tól megszabadultam az utolsó időszakban , ami csak az előnyömre vált.

Milyen volt a világbajnokság, hogy érezted magad?

Tudtam, hogy új egyéni csúcsot fogok ismét felállítani, és titkon nagyon bíztam benne, hogy odaérhetek a dobogóra.

A verseny jól sikerült , hiszen 166 pontot értem el (91+150) 7 ponttal sikerült megjavítani az egyéni csúcsomat. Ezért a pontszámért az 5. hely járt, aminek nagyon örültem.

Tavaly még ezzel az eredménnyel 3. lettem volna a világbajnokságon, ez jelzi mennyire erős volt a mezőny idén.

Ez úton is szeretném megköszönni mindenkinek a sok biztatást és jókívánságot! A Lakiteleki Önkormányzatnak a támogatást melynek segítségével eljuthattam idáig!

Továbbá köszönöm az edzőmnek Barcsik Lászlónak aki, segített a nehéz időszakban és a fejembe verte, hogy hinnem kell magamban!