1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Előadás a véradóknak

A János vitézt mutatta be a nyárlőrinci amatőr színtársulat a véradóknak. Az előadás nagy tetszést keltett a jelenlévők között.

 

Nyúl Jánosné nyugalmazott védőnő évek óta szervez előadásokat a véradóknak. Ezúttal Petőfi Sándor János vitéz című művét mutatták be, az eredeti szöveggel. A szereplők csak úgy, mint korábban, ezúttal is helyi fiatalok közül kerültek ki. Az előadás megkezdése előtt Nyúl Jánosné megköszönte mindeninek, aki önzetlenül odanyújtja karját azért, hogy másokon segítsen. Minden véradóest alkalmával külön szokta köszönteni azokat, akik kerek számú véradók. Ezúttal az ötvenszeres véradónak, Bimbó Antalnak adott át emléklapot.

A közönség megterített asztal mellett követte a János vitéz szereplőinek játékát, mert az előadás után vacsora várta őket. Bár maga az előadás megtekintése és a vacsora elfogyasztása is ingyenes volt, a jelenlévők tombola jegyek vásárlásával járulhattak ahhoz hozzá, hogy a költségeket tudják finanszírozni. Nem is volt gond, mindenki nagyvonalúan „adakozott”. Az előadás után, csak úgy, mint korábban ezúttal is sokan gratuláltak a szereplőknek, és Nyúl Jánosné Marika néninek a sikeres előadásért. Pénzváltó István polgármester virággal köszönte meg azt, hogy hosszú évek óta szervezi a véradóestet, és az előadásokat.