1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Egy hetet csúsztatták a születésnapját

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Zobokiné Kiss Anita polgármester Tóth Józsefné Kádár Erzsébetet, január elsején. Erzsike nénit váratlanul érte a köszöntés, nem számított arra, hogy a település első embere is meglepi születésnapja alkalmából.

 

Egy nagy csokor virággal kopogtatott be Erzsike néni árpádszállási otthonába a polgármester. Erzsike néni meglepődött, mikor Zobokiné Kiss Anita elmondta, hogy miért is érkezett. Átadta a csokorvirágot és Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot.

Erzsike nénik két gyermeket szült, egy fiút és lányt. Sajnos közülük már a fia József nem él. A férjét is elvesztette már. Négy unokája és öt dédunokája van. Erzsike néni elmondta, hogy valójában nem is 1926. január elsején született, hanem 1925. december 24-én. Az édesapja azonban azt mondta, hogy egy hét miatt ne veszítsen egy egész évet, ezért január elsején keresztelték meg, és az is szerepel az anyakönyvi kivonatában. Erzsike néni jó egészségnek örvend, mind szellemileg, mind fizikailag. Még most is saját maga főz, mos és takarít, rendbe teszi a lakást. A kertjében már csak néhány gyümölcsfa van, a többi területet felszántották, de az elmúlt években még termesztett zöldségeket. Amint azt elmondta, sokat segít neki a szomszédja Tarné Bodor Marika. A születésnapja alkalmából is felköszöntötte.