1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Felborult egy sertéseket szállító kamion

Kiskunfélegyházára a vágóhídra tartott, és élő állatokat szállított az a kamion, amely Lakitelek belterületén egy kanyar után oldalára borult. A sofőr nem sérült meg, de több állat elpusztult.

 

Ma reggel fél hat után néhány perccel riasztották a tűzoltókat, hogy Lakitelek üdülőterületén a vasúti átjárónál lévő kanyar után egy sertés szállító kamion felborult. Kidöntött egy villanyoszlopot és több közúti jelzőtáblát. Az autóban összesen százhetvenöt állat volt, melyek közül mintegy harminc-negyven kiszabadult. A helyszínre érkező kiskunfélegyházi és kecskeméti hivatásos, tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltóknak sikerült létrákkal elzárniuk az utat, így megakadályozták azt, hogy az állatok elmenjenek. A helyszínre hatósági állatorvos is érkezett, aki megállapította, hogy huszonhárom sertés pusztult el a baleset során, hat pedig olyan állapotba került, hogy kábítás után el kellett oltani. Ezeket az állatokat Soltra a fehérje feldolgozó üzembe szállították. A többi állatot áttették a mentesítő kamionba, és a kiskunfélegyházi vágóhídra vitték.

A helyi Laki-Gazda Kft. munkatársai feketekávéval és meleg teával kínálták a tűzoltókat. Az utat, a mentés idejére, fél szélességben lezárták a forgalom elől.