1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Jelmezbe bújtak az alsó tagozatos diákok

Eljött a farsang ideje. A gyerekek a téli szünet után talán ennek örülnek a legjobban. Végre jelmezbe lehet bújni, vidám hangulatban lehet táncolni, és lehet fánkot is enni.

 

A Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola diákjai csütörtökön délután tartották farsangi mulatságukat. Az alsó tagozatosoknak az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér nagyterme, a felsősöknek pedig az iskola aulája adott helyet. A fiatalabb diákokkal természetesen együtt jöttek a szülők esetenként a nagyszülők is. A művelődési ház nagy terme zsúfolásig megtelt, mikor a negyedik osztályosok előadták műsorukat, még pedig egy mese mixet. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is jól szórakoztak az előadáson, amit Balogh Jánosné tanítónő tanított be. A közel fél órás műsort hatalmas tapssal köszönték meg a jelenlévők. Ezt követően a jelmezbe öltözött diákok egyesével mentek fel a színpadra és a mikrofonba mondták, hogy minek öltöztek. Akadtak hagyományos jelmezek, de olyanok is, amelyek egyediek voltak. Látszott, hogy a szülők sokat segítettek és nagyon kreatívok voltak.

Farsang nem létezhet fánk nélkül. Arról pedig a szülők gondoskodtak. Ezen kívül különböző édes és sós süteményeket, szendvicseket is lehetett fogyasztani. A kis evés szünet után következett a tombolahúzás. Mindenki azt várta, hogy nyerni fog, és sokan nyertek is. A tanárok ugyanis gondoskodtak arról, hogy sok kisorsolt tárgy legyen, így szinte minden tanulónak jutott valamilyen ajándék. Persze akadtak olyanok is, akik szerencsésebbek voltak és többet nyertek. A fődíj egy torta volt.

Az iskolában a nagyobbak buliztak. Ők már nem öltöztek jelmezbe, számukra a zene és a tánc jelentette a farsangot.