1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Műfüves labdarúgó és teniszpálya épül

A Lakiteleki Torna Egylet életében az egyik legnagyobb beruházás vette kezdetét szombaton délelőtt. Kézilabda méretű műfüves labdarúgó- és teniszpálya fog megvalósulni hamarosan.

 

Az egyesület pályázott az MLSZ-hez 20X40 méteres műfüves labdarúgó pályára és nyert. A beruházás közel harmincöt millió forintba kerül. Mivel az új pálya a két salakos teniszpálya helyére kerül, el kellett bontani a kerítést. Szombaton délelőtt az egyesület vezetősége hozzálátott a kerítés bontásához. Csatlakozott hozzájuk két szurkolói is, akik Kecskeméten élnek. Az eső sem zavarta meg a munkát. Az oszlopok kiszedését ifj. Varga Lajos vállalta, emelővillás gépével. Pillanatok alatt kihúzta, a közel negyven darabot, és a megfelelő helyre tette le nem csak az oszlopokat, de a feltekert drótokat is, így nem lesz útban, mikor a nagy munka elkezdődik.

Azért a teniszezők sem maradnak pálya nélkül. Számukra egy új, szintén műfüves pálya épül. A tükör kiszedése a jövő hét közepén kezdődhet el, utána pedig a pályák kivitelezése. Az elképzelések szerint március végére, április elejére készen lesz mind a két pálya, és birtokba vehetik majd a labdarúgók és a teniszezők.