1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Koncertek akusztikus gitáron

A gitár, méghozzá az akusztikus gitár játszotta a főszerepet a tiszakécskei underground esten. Három egyéni fellépő és egy duó szórakoztatta a közönséget.

 

Először Bardócz L. Csaba lépett a színpadra, aki korábban Tiszakécskén élt. Azóta másfelé sodorta a szél, de szívesen visszajár a Tisza-parti kisvárosba, hogy sajátos stílusú koncertet adjon. Egyéni hangvételű dalai elgondolkodtatják a közönséget, akikkel mindig megtalálja a közös hangot.

Makó Dávid a Haw együttes énekese, járt már korábban Tiszakécskén és kellemes emlékek fűzik a városhoz. Ő is szólóénekesként állt, jobban mondva ült, a közönség elé. Egy személyes zenekarának a neve: The Devil’s Trade. Nem csak gitáron, de öt húros bendzsón is játszott és énekelt amerikai és magyar dalokat. Egyik amerikai dalnál bendzsóját, közvetlen a szája elé tartva adta elő a dalt. Úgy is játszott, hogy leült a színpad szélére, közelebb a közönséghez, és hangszerét pengetve énekelt. Különleges hangjával csak fokozta előadását.

Áron Andrásról (Apey) nem lehet azt mondani, hogy nem szívesen jár Tiszakécskére, hiszen már harmadik alkalommal vállalta azt, hogy részese lesz az underground estnek. 2011-nyarán az ő koncertjével kezdődött az a sorozat, ami a mai napig is tart. Elmondása szerint a hagyományteremtő színháztermi koncertje az egyik legemlékezetesebb szóló fellépése volt. Ezúttal ismét ott ült a színpadon gitárjával a kezében és énekelt a közönségnek. Apey az elmúlt évben a legrangosabb magyar könnyű zenei elismerést, a Fonogram-díjat is átvehette az Apey and the Pea nagy sikerű lemeze után. A fiatal, tehetséges magyar zenész, az egyik legmeghatározóbb alakja a honi underground világának.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy helyi fellépők is színesítsék az estet. Blanár Levente és Sánta Zoltán látható volt már több zenekarban is. Ezúttal Let The Cigar Die néven lágyabb hangvételű számokat játszottak hangszereiken. Talán akadt olyan néző, akinek ez egy kicsit szokatlan volt, de a fiúk ezúttal egy másik oldalukat mutatták be, és nem is rosszul.

A fotókon Makó Dávid és Áron András látható.