1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Egy-két napig várható még az áradás

A Tisza Tiszafürednél apad, Kiskőre-alsótól lassan árad. Szolnoknál továbbra is lassú vízszintemelkedés figyelhető meg, ma reggel 8 órakor 715 centimétert mértek. Az előrejelzések szerint március 5-én lesz a tetőzés Szolnoknál 715-720 centiméter környékén.

 

Változatlanul első fokú az árvízvédelmi készültség Tiszafüred és Csongrád között a folyó mind két partján. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság jelenleg 612 kilométer hosszon tart fenn árvízvédelmi készültséget. Tiszaugnál lassú az áradás 572 centiméter vízszintet mértek, a tetőzés vasárnapra várható 575-580 centiméter között.

Településünkön is jól látható a lassú áradás. Az elmúlt napokhoz képest csak néhány centimétert emelkedett a Szikrai Holt-Tisza vízszintje. A Kisrétbe továbbra is ömlik több helyen be a víz és a laposabban fekvő területeket már elöntötte. A csónak kölcsönzőnél és a hídnál is az tapasztalható, hogy csak néhány centimétert emelkedett a vízszint. A vasárnapi tetőzés után, nagy valószínűséggel, lassú apadás várható.