1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Lakitelekiek nyerték a II. Anka Balázs Emléktornát

Második alkalommal rendezte meg a Lakiteleki Torna Egylet az Anka Balázs Emléktornát, fiatal labdarúgók részére. Anka Balázs hosszú időn keresztül az egyesületi elnöki pozíciót töltötte be, sajnálatos módon 2013. december 14-én elhunyt.

 

Anka Balázs mindig szerette a focit, különösen a fiatalok játékát kísérte nagy figyelemmel. Nem volt olyan mérkőzés, amit ne nézett volna meg, akár hazai pályán játszottak, akár idegenben. Éppen ezért gondolta úgy az egyesület vezetősége, hogy emléket állít az egykori elnöknek. Az elképzeléseket egyeztették az özveggyel, Erzsébet asszonnyal, aki örült annak, hogy az egyesület ilyen módon akar megemlékezni férjéről. A második alkalommal megrendezett emléktornára az elmúlt évi győztest, Kerekegyházát, a Kecskeméti LC B, és Tiszakécske U 16-os csapatát hívta meg az egyesület, és természetesen a helyi korosztályos labdarúgók is pályára léptek.

A március 5-i megnyitón Szentirmay Tamás elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük Anka Balázsnét, ifj. Anka Balázst, Zobokiné Kiss Anita polgármestert, és természetesen a játékosokat, edzőket, szurkolókat. Az özvegynek egy virágcsokrot adott át, fiának pedig egy üveg italt, megköszönve ezzel is a torna támogatását. Az első mérkőzésen a hazaiak Tiszakécskével játszottak és egy értékesített tizenegyessel, 1–0 arányú vereséget szenvedtek. A második találkozón a KLC Kerekegyháza mérkőzésen nem született gól. A harmadik találkozón Lakitelek 1–0 arányban győzött Kerekegyháza ellen, míg a negyedik mérkőzésen Tiszakécske 1–1-es döntetlent ért el a KLC-vel. Lakitelek utolsó mérkőzésen 2–1 arányban diadalmaskodott a KLC felett, és Kerekegyháza is ugyan ilyen arányban győzött Tiszakécske ellen. Az összesítés alapján, az első helyen Lakitelek végzett (edző: ifj. Tóth Sándor), második lett Tiszakécske (edző: Ádám Sándor) azonos pontszámmal, mint Kerekegyháza (edző: Kunsági Antal), de több lőtt góllal, míg a negyedik helyet a KLC (edző: Parti Gyula) szerezte meg. Az okleveleket Szentirmay Tamás, az érmeket Anka Balázsné és ifj. Anka Balázs adta át a játékosoknak. A torna győztesnek járó vándorserleget Antal Krisztián csapatkapitány vette át Anka Balázsnétól. Az özvegy és fia ígéretet tett arra, hogy az elkövetkezendő évben is segítséget nyújtanak a torna megrendezéséhez.