1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Húsvéti kézműves foglalkozás gyerekeknek

A több éve tartó hagyománynak megfelelően idén is megrendezésre került a húsvéti kézműves foglalkozás a Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola és a helyi IKSZT közös szervezésben, finanszírozásában az ifjúság részére.

 

Most is rengeteg fiatal érdeklődő jelent meg az iskola épületében, ahol négy tanteremben várták őket a különféle lehetőségek ingyenesen. Kizárólag a tojásfestéshez szükséges kifújt vagy főtt tojást kellett mindenkinek annyit magával hoznia, amennyit készíteni szeretett volna a nap folyamán. Tojástartókkal felszerelkezve érkeztek az első érdeklődők és nagyon hamar megteltek a termek. A felnőtt segítők és a pedagógusok mindenki mellett ott voltak és segítettek a munkafolyamatok elsajátításában.

El is kellett a segítség, mert számtalan különféle tárgyat, díszt lehetett készíteni. Különféle módszerekkel lehetett tojást festeni, valamint dekupázs technikákkal tojást díszíteni. Elmaradhatatlan volt a húsvéthoz köthető hűtő mágnesek készítése, legyen az csibés, bárányos vagy éppen nyuszis. Emellett lehetett készíteni tojástartópapírból nyuszit, vagy különféle húsvéti képeslapokat alkotni a legváltozatosabb összetevőkkel. Népszerű volt a húsvéti ajtódísz alkotás és az apró virágcserepekből megszülető cseréptyúkok kialakítása is. Természetesen a hagyományoknak megfelelően az egyik legnépszerűbb az üvegfestés volt, ahol számtalan vidám húsvéti jelkép, tojás, figura és állat született meg az ügyes kezek kitartó munkája által. A gyerekek amit készítettek, azt haza is vihették.