1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Kiütéses lakiteleki győzelmek

Az elmúlt hétvégén a térségünkben csak a megyei II. osztályú labdarúgó csapatok játszottak mérkőzést. A Tiszakécske megyei I. osztályú csapata szabadnapos volt.

 

Bár nem játszott mérkőzést a Duna Aszfalt Tiszakécske gárdája, még is átvették az elő helyet a tabellán. A Kiskunfélegyházi HTK ugyanis 3-1 arányban kikapott a Kecskeméti LC-től, így most egy ponttal többet gyűjtött ellenfelénél. Mind a két csapat 18 mérkőzést vívott, a Tiszakécskének 46, a KHTK-nak 45 pontja van. Szorosan ott van mögöttük Kalocsa, akik eggyel több mérkőzést, 19-et játszottak és 43 pontjuk van.

A megyei II. osztályban Tiszaalpár Bugacot fogadta. Kiegyenlített játék folyt a pályán, bár a hazaiak támadtak többet, de ezt nem tudták gólra váltani. A második félidő elején a vendégek közül második sárga lap után kiállították Kürtösi Zoltánt. Ez nem, hogy visszavetette volna a bugaciakat, hanem nagyot lendített játékukon, és egy kontratámadásnál megszerezték a vezetést. Ezt követően inkább csak a védekezésre koncentráltak. Már úgy tűnt, hogy győzelemmel vonulnak le a pályáról, de négy perccel a találkozó lefújása előtt Bárdos Bence egyenlített. Tiszaalpár-Bugac 1–1 (0-0).

A nyárlőrinciek Bócsára látogattak. Az utolsó helyezettel szemben csak a három pont megszerzése volt az elfogadható eredmény. Ennek megfelelően játszott a csapat és már az első játékrészben három alkalommal találtak a kapuba, Bali Gábor, Túri István és T. Nagy Zoltán révén. A második félidőben még két góllal terhelték meg a bócsai kaput, Túri és Bali volt eredményes. Az ellenfél erejéből mindössze egy gólra tellett. Bócsa-Nyárlőrinc 1-5 (0-3).

A Lakitelek-Helvécia mérkőzés esélyese a vendég csapat volt. Egy részt azért, mert előkelőbb helyet foglaltak el a tabellán, más részt a hazaiakat sérülés hullám sújtja, így több ifjúsági játékost kellett a felnőttek közé felhozni. Becsületükre legyen mondva nagyszerűen játszottak, de nem csak ők, hanem az egész csapat. Már a találkozó elején egy öngóllal vezetést szereztek a lakitelekiek, ami nagy megkönnyebbülést jelentett a csapat és a szurkolók számára. A félidő végén Kalics József volt eredményes. A szünet után a vendégcsapatból a sokat szabálytalankodó Túri Kiss Mihályt, a játékvezető kiállította. Ez újabb lehetőséget adott a hazaiak számár a góllövésre. Éltek is a lehetőséggel és Erős Gergő egy, valamint Szabó Ádám két találatával biztosan hozták a mérkőzést. Lakitelek-Helvécia 5-0 (2-0). A szurkolóknak külön örömöt jelentett az, hogy az ifjúsági csapat is győzött, nem is kis arányban, hanem 6-0-ra. A gólok közül Rózsa Máté és Gyurika Norbert kettőt-kettőt, míg Farkas Norbert és Tombácz Barnabás egyet-egyet szerzett. Ez a győzelem azt is jelentette, hogy továbbra is Lakitelek vezeti a tabellát a Lajosmizse előtt egy ponttal.