1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Szorgos kezek által megszépült a Holt-Tisza part

A Tőserdőért Alapítvány minden évben vállalja azt, hogy a Holt-Tisza környékét rendbe teszi. Szombaton több mint húsz ember dogozott azért, hogy a vállalt feladatukat teljesítsék.

 

Már pénteken elkezdődtek a munkák, amit szombaton már nagyobb létszámmal folytattak. Galgóczi Zsolt főszervező reggel nyolc órakor tartott eligazítást, hogy milyen feladatok várnak az önkéntes segítőkre. Ott volt közöttük Zobokiné Kiss Anita polgármester is, aki ezúttal is jelentős szerepelt vállat (több segítővel együtt ) abban, hogy Lakitelek egyik frekventált helye megfelelő minőségben tudja várni a településre érkezőket. A segítő szándékú önkéntesek lefestették a padokat, fából készült szemeteseket, nem csak a tisztáson, hanem a Napsugár utcában is, egészen a Tősfürdőig. A híd korlátjai is kifehéredtek a meszelés következtében. Ugyancsak fehér színű lett a színpad hátsó része is. Ezen a szakaszon a lehullott, de még ott lévő száraz faleveleket is eltávolították. A hidat és a parkolót is felsöpörték, a csatornát pedig kitakarították a nyesedékektől, falevelektől. A játszótérbe friss marozsihomokot vittek, és az esőbeálló tetejét is megszabadították a mohától, falevelektől. Az információs táblák is új színt kaptak.

A dolgozók ellátásáról Orbán Gyöngyi gondoskodott. Reggelire zsíros kenyeret tálaltak fel sült májjal és teával, ebédre pedig virslit ásványvízzel és üdítővel. Az összefogás ezúttal is elérte eredményét és megszépült a Holt-Tisza part.