1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Lakitelekre került a vándorkupa

Elközelített a mennyek országa címmel rendezték meg a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye idei hittanversenyét, melyen tizennyolc csapat indult.

 

Ebben az esztendőben Jézus hét példázata volt a verseny témája, melyet Apostagon a település református templomában és annak udvarán rendeztek meg. A versenyt úgy állították össze, hogy abban számot kelljen adni a példázatok ismeretéről, de játékos feladatokat is kellett teljesíteni. A csapatoknak hat állomáson kellett különböző feladatokat (tesztírás, éneklés, magvetés, hal-háló, aranymondás kirakás, földberejtett kincs) teljesíteni, melyeken összesen száz pontot lehetett gyűjteni. A szoros, izgalmas, mégis vidám küzdelemben két győztes csapatot hirdettek, mert azonos pontot ért el a soltvadkerti (Tanítványok) és a Lakitelek-Nyárlőrinc társegyházközség (Lakiteleki magok) csapata is. A győztes lakiteleki, nyárlőrinci csapat tagja: Csille Lajos, Dombi Zsanett, Erki Virág, Kakó Csongor, Kakó Lukács, Magyar Dániel, Magyar Péter, Szakács Evelin. Felkészítőjük: Magyar Péterné S. Kovács Mónika. Ez a lakitelekiek számára azt is jelentette, hogy a Kálvin János vándorkupát végleg hazavihették, ugyanis összesen ötször nyertek eddig, és az utolsó három versenyen ők bizonyultak a legjobbnak. A második helyen a kiskunhalasi Jó föld, a harmadikon pedig a kecskeméti Puritán katonák végeztek. A helyezettek mellett valamennyi csapat kapott ajándékot.

Az induló csapatok: Búzacsírák (Apostag), Igazgyöngyök (Apostag), Bócsai Bibliászok (Bócsa), Borókás Bibliások (Bócsa-Tázlár), Picikék (Bugac), Megújult szív (Dunavecse), Töltési tanítványok (Hajós-Császártöltés), Szitakötők (Helvécia), Gyöngyhalászok (Helvécia), Jánoshalmi csapat (Jánoshalma), A 7 tanítvány (Kalocsa), Juhocskák (Kalocsa), Puritán katonák (Kecskemét), Jó föld (Kiskunhalas), Lakiteleki magok (Lakitelek), Tanítványok (Soltvadkert), Kaszások (Tass), Boldog szemek (Tass).

Kálvin János Vándordíj

A Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye 2009. évi közgyűlésén Kálvin János születésének 500. évfordulója alkalmából az egyházmegyében rendszeresen megszervezett hittanversenyek értékelésére, Kálvin Jánosról elnevezett vándordíjat alapított. A vándordíjat az a gyülekezet nyeri el, amelynek hitoktatásban részesülő gyermekei részt vesznek a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye Hittanversenyein és ott a legjobb eredményt érik el. Az a gyülekezet, amely a vándordíjat ötödszörre nyeri el (évre való korlátozás nélkül), vagy amely három egymást követő évben, a díjat véglegesen megőrizheti.