1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Templom építésére gyűjt a gyülekezet

Jótékonysági bált rendezett a Lakitelek–Nyárlőrinc Református Társegyházközség, azzal a céllal, hogy megvalósuljon a nyárlőrinci református hívek vágya, legyen nekik is templomuk.

 

A megjelenteket Magyarné S. Kovács Mónika köszöntötte, majd átadta a szót Tormási Zoltán alpolgármesternek, aki szintén köszöntő szavait mondta el. Kókai Géza református lelkész arról beszélt, hogy a két településen élők tudnak és mernek álmodni. Először megálmodták a nyárlőrinci imaházat, most pedig arról álmodnak, hogy az imaházból templom legyen, mert szükség van rá. Pénzváltó István Nyárlőrinc polgármestere elmondta, megszületett egy nagyszerű terv, egy magasztos elképzelés. A település templomot épít, az Isten házát. A bál résztvevői nem csak a téglára és malterra valót hozták el, hanem az összetartozást és a hitük példáját is. Zobokiné Kiss Anita Lakitelek első embere a szomszéd település jókívánságait tolmácsolta. Amint azt hangsúlyozta, a jótékonysági rendezvények kettős célja van. Az egyik az, hogy akik részt vesznek rajta, jól érezzék magukat. A másik, hogy közelebb kerüljenek a terv megvalósításhoz. Azt kívánta, hogy a cél megvalósuljon. Nem érkezett üres kézzel. Lakitelek önkormányzatának hozzájárulását adta át, amely ötszázezer forint volt. Szarka Balázs az Univer Zrt. vezérigazgatója gratulált ahhoz, hogy a településnek vannak álmai. Azt kívánta, hogy az álom váljon valóra és ő is adott át pénzadományt. Hegedűs Béla a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője, a Bács–Kiskunsági Református Egyházmegye esperese is arról beszélt, hogy szükség van a községnek templomra. Ígéretet tett arra, hogy az egyházmegye nem csak lélekben, de anyagiakban is támogatni fogja a templom építését. Legyen az imaházból templom, tette hozzá. Lezsák Sándor a település országgyűlési képviselője ígéretet tett arra, hogy megpróbál pénzt szerezni a templom építéséhez.

A vacsora előtt Fejős Jenő nótaénekes, valamint ifj. Farkas Béla és zenekara szórakoztatta a jelenlévőket. A kecskeméti Clebikné Inci, Reményik Sándor Csendes csodák című versét mondta el. A vacsora alatt a lakiteleki Dudorások citerazenekar játszott. Az est folyamán pedig Zoboki Károly és barátai szolgáltatták a zenét. A programban fellépett a nyárlőrinci származású Nádasdy Erika is, aki jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja. A bál hajnalig tartott.