1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Halak és horgászok versenye

A halak és a horgászok között mindig nagy a „versenyfutás”. Van úgy, hogy az egyik fél győz, van úgy, hogy a másik. A lakiteleki Kalócz-tónál ebben az évben először rendeztek horgászversenyt, ezúttal a halak sikerével.

 

A tavat teljes hosszában, mind két oldalán kihasználták a versenyzők. Hatvanketten jelentkeztek – többen nem is tudtak volna – hogy kiderüljön ezen a szombati napon ki a legjobb horgász, kinek a szákjában lesz a legtöbb, legnagyobb hal. Négy óra állt mindenki rendelkezésére, hogy ez idő alatt annyi halat fogjon, amennyit csak tud. Gyerekek és felnőttek ültek a parton, de az értékelés természetesen külön történt. Akadtak olyanok, akik két, méretes pontyot is fogtak, de olyanok is, akiknek még kapásuk sem volt. Mint később kiderült két nagyobb hallal meg lehetett nyerni a versenyt. A csalit mindenki maga választotta meg. Nem nézték jó szívvel a horgászok, amikor a vízen feltűnt egy kacsa család és az úszok között „kacsáztak”. A négy óra elteltével a mérés következett. Ekkor derült ki, hogy kinek volt szerencséje. Az eredményhirdetésnél Kalócz Antal tulajdonos olvasta fel a helyezettek neveit, Zobokiné Kiss Anita polgármester pedig átadta a díjakat. Utána változatos ebéd közül pacal, marha, vagy csülök pörköltből lehetett választani. Akinek kedve volt, az délután még horgászhatott.

Eredmények, gyermekek: 1. Fazekas Zoltán (Tiszaalpár) 3,14 kg, 2. Deák Lili (Kecskemét) 1,36 kg, 3. Bodor Márk (Kecskemét) 0.46 kg. Felnőttek: 1. Krék Antal (Lakitelek) 5,40 kg, 2. Almási József (Lakitelek), 5,20 kg, 3. Szabó Ferenc (Nyárlőrinc) 4,98. A legnagyobb halat Fazekas Zoltán (Tiszaalpár) fogta, a mely 3,14 kilós volt.