1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Műfüves pályaátadás jelentős Duna Aszfalt támogatással

Ünnepélyes keretek között adták át május első napján a 20X40 méteres műfüves labdarúgópályát. Ilyen hatalmas beruházás a Lakiteleki Torna Egylet életében talán még nem is volt.

 

Egy évvel ezelőtt adta be pályázatát az MLSZ-hez az egyesület, amely azt tartalmazta, hogy műfüves pályát szeretne megvalósítani. A beruházás költsége 35 millió forint, aminek egy része TAO-s pénzekből, a másik része pedig önkormányzati finanszírozásból valósulhatott meg. A munkálatokhoz hozzá sem lehetett volna kezdeni a Duna Aszfalt Kft. támogatása nélkül. Zobokiné Kiss Anita polgármester tárgyalásokat folytatott a Kft. vezetésével, akik jelentős összeggel, nem kevesebb, mint 22 millió forinttal járultak hozzá, hogy a pálya megépülhessen.

Február végén kezdődött el a beruházás és április 30-án fejeződött be. Május elsején Szabó Mihály a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóság elnöke, valamint Szentirmay Tamás a Lakiteleki Torna Egylet elnöke vágták át a nemzetiszínű szalagot. Az ünnepségen jelen volt Zobokiné Kiss Anita polgármester, aki elsőnek kapta meg a levágott nemzetiszínű szalag egy részét. Először az óvodások vették birtokba a játékteret, majd pedig kilenc csapat részvételével Május elsejei kupát rendeztek. Sokan voltak kíváncsiak az új pályára, és sokan dicsérő szavakkal illették az önkormányzatot, a Duna Aszfalt Kft-t és a többi támogatót.

A pálya használatáról és annak időbeni beosztásáról az egyesület vezetése hamarosan dönteni fog.