1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Tiszaalpár nyerte a rangadót

Négy győzelmet szereztek a térségünkben játszó labdarúgó csapatok a megyei I. és a megyei II. osztályban.

 

A Tiszakécske megyei I. osztályú csapata Kunszállásra látogatott és könnyű, 4-0 arányú győzelmet aratott. Igaz, az első félidőben csak egy gólt sikerült elérniük, de a második játékrész elején öt perc alatt két alkalommal is eredményesek voltak. Negyed órával a találkozó befejezése előtt újabb találattal növelték előnyüket. A gólok közül Háda kettőt, Szabó Dávid és Kalmár egyet-egyet rúgott. Kunszállás-Duna Aszfalt Tiszakécske 0-4 (0-1).

A Tisza-parti kisváros megyei II. osztályú csapata Jakabszállásra utazott és gólban gazdag mérkőzésen bizonyult jobbnak. Az első játékrész után döntetlen, 2-2 volt az eredmény. A második félidőben a vendégek a dupláját rúgták annak, mint a hazaiak. A gólokon Tóth Tamás, Dóka Dávid - mind a ketten kettőt rúgtak - Országh Tamás és Juhász Dávid osztozott. Az utolsó tíz percben három gól is született, melyből egyet a Jakabszállás, kettőt a Tiszakécske lőtt. Jakabszállás-Duna Aszfalt Tiszakécske II 4-6 (2-2).

A forduló meglepetését a nyárlőrinciek okozták, akik hazai pályán győzték le a tabella második helyén álló Lajosmizsét. Igaz, a vendégek az első negyed óra után tíz főre fogyatkoztak, de ezt az előnyt a hazaiak nem tudták kihasználni. Bera András góljára még tudtak válaszolni a lajosmizseiek. A második félidő közepén megszerezték a vezetést a nyárlőrinciek, ami után újabb vendégjátékos mehetett hamarabb zuhanyozni. A hátralévő időben azonban már nem esett több gól. Nyárlőrinc-Lajosmizse 2-1 (1-1).

Tiszaalpár a Lakitelek csapatát fogadta. A két szomszéd település mindig élvezetes mérkőzést vív egymással, független attól, hogy a táblázaton milyen helyet foglalnak el. Most az volt a kérdés, hogy fel tudnak-e zárkózni a hazaiak a vendégek mellé a tabellán, vagy nő a különbség. Az előbbi valósult meg. A hazaiak a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, és ez az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét. Már az első játékrészben húzták az időt, aminek az lett a következménye, hogy a játékvezető először figyelmeztetett, majd sárga lapot osztott. Több alkalommal durvaságra is sor került, sőt lökdösődésre is, ami miatt a tiszaalpári csapatból Reich Martint, majd pedig Borsos Györgyöt is kiállította Kiss Anikó. Sajnálatos módon a játékvezető nem tudta megfogni a mérkőzést. Nem egy esetben rosszul, vagy egyáltalán nem döntött. Talán ezért is volt a megszokottnál kicsit „harapósabb” a játék. Bár a lakitelekiek sokkal többet támadtak, a második félidőben pedig több alkalommal is kapujukhoz szögezték ellenfelüket, de a hálóba nem tudtak betalálni. Hajagos Csaba ugyanis több alkalommal bravúrral hárított. Nyárlőrinc-Lakitelek 1-0 (1-0).