1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Négyezer darab virágot ültettek el

Az önkormányzat felhívására közel százan vettek részt Lakiteleken szombaton délelőtt a virágültetésen, aminek eredményeként négyezer darab különböző fajta virágot helyeztek a földbe.

 

Szépítsük együtt Lakitelek közterületeit és parkjait, szólt az önkormányzat felhívása. Az invitálásra jöttek is gyerekek, felnőttek, de nyugdíjas korúak is egyaránt. A művelődési ház előtt gyülekeztek, ahol Zobokiné Kiss Anita polgármester köszöntötte a munkára jelentkezőket. Ezt követően Tornyi Gyula mondta el, hogy hova, milyen parkokba kell elhelyezni a növényeket. Ennek alapján több csoport látott neki a feladatnak. A polgármesteri hivatal, a művelődési ház, a takarékszövetkezet, az orvosi rendelő előtt, valamint a parkolónál kezdtek hozzá a munkákhoz. Jutott virág a Templom parkba és a Holt-Tiszánál lévő parkolóba is, ahol fa ládákba kerültek a virágok. Az ültetés után be is locsolták a növényeket.

A munka befejezésével mindenkit visszavártak a művelődési ház elé, ahol mobil kemencében sült a kenyérlángos. Az egyszerű, de finom ételt Zobokiné Kiss Anita polgármester osztotta ki azoknak, akik részt vettek az ültetésben. Többször is sorba lehetett állni, mert volt bőven. Desszertként kürtöskalácsot lehetett enni, italként ásványvizet, szörpöket és szódavizet lehetett fogyasztani. Természetesen sem az ételért, sem pedig az italért senkinek sem kellett fizetni.