1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Áttekertek Lakiteleken a bringások

Szép Kihívás néven hirdette meg versenyét a Magyar Kerékpáros Klub Kecskeméti Szervezete. Az indulóknak 210 kilométert kellett tekerni.

 

Kecskemétről a Kápolna-rétről 230 bringás vágott neki az embert próbáló távnak. Igazából nem is versenynek lehet mondani, hanem teljesítménytúrának. Ilyen hosszú távra azonban fel kell készülni, és persze kell hozzá egy jó bringa is. A táv teljesítéséhez 12 óra állt rendelkezésre. Ha kiszámítjuk, akkor ez 20km/óra sebességnek sem fele meg, de azért sokan megpihentek az ellenőrző pontokon. (Ágasegyháza – 50 km, Kiskunfélegyháza – 100 km, Szentkirály – 140 km, Lajosmizse – 190 km.)

A mezőny keresztültekert Lakiteleken is. A kerékpárosok a kiskunfélegyházi úton jöttek Tiszaalpár felől. A Vasadi saroknál balra fordultak az Ugi útra, majd pedig a Széchenyi körútra. A 44-es főúton áthaladva érték el Szentkirályt, és tekertek tovább.

A kerékpárosok között ott volt Halápi Sándor a kétszeres tiszakécskei velocipéd világbajnok, aki Horváth Gáborral és Pap Zsolttal együtt tette meg a távot tíz órán belül. Amint azt elmondták komoly szél fújt, ami nehezítette a kerékpározást. Összesen százötven sportolónak sikerült teljesíteni a távot, a többiek feladták. A célban Boronkay Péter paratriatlonista világbajnok és Európa-bajnok, valamint családja lángossal várta a fáradt bringásokat.