1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Grafikatanszakos diákok kiállítása

Lépték váltás címmel a lakiteleki általános iskola grafikatanszakos tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás a Mákvirág Galériában. Összesen harminckilenc alkotást láthattak az érdeklődők.

 

Elsőként Lendvainé dr. Erki Mária galéria tulajdonos szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy szeretné, ha az iskola grafikatanszakos hallgatói a Mákvirág Galériában rendeznék meg, az elkövetkezendő időszakban is az éves bemutató kiállításukat. Szeretné megvalósítani, hogy ez a nap a lakiteleki ifjú tehetségek napja legyen. A képeket a Gyöngyösi Gyöngyi teremben állították ki, aki grafikatanszék tanára volt. Nálánál jobb vigyázója nem kell ezeknek az alkotásoknak - mondta.

A gyerekek műveiről Szelesné Kása Ilona tanárnő beszélt, aki elmondta, hogy harminckilenc alkotást állítottak ki. Örömmel említette, hogy a szülők büszkék lehetnek gyermekeikre, mert több alkalommal is nyertek már tanítványai. Megköszönte a lehetőséget, hogy a diákok bemutathatták műveiket. Olajos István iskolaigazgató azt hangsúlyozta, hogy jó arra gondolni, hogy az intézmény tanulói kitűnő munkákat állítottak ki. Megköszönte Lendvainé dr. Erki Máriának, hogy lehetőséget adott arra, hogy a diákok megmutathatták műveiket. Reményét fejezte ki, hogy nem ez lesz az utolsó kiállítás, ahol meg tudják magukat mutatni. Türelmet, kitartást, örömöt és szeretet kívánt a gyerekeknek, a további pályájukhoz.

A kiállításon közreműködött a Szivárvány Óvoda, Csilingelő Csengettyű énekzenei tehetségműhely négy kis óvodása, akiket Erdősné Ladányi Boglárka oktat.