1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A munkát elkezdték, de egyelőre nem folytatják

A tavaszi árvíz, kárt tett azokban a csillapító medencékben, amelyet az elmúlt évben építettek a Tisza jobb partján, Tiszauggal szemben.

 

A beruházás, információnk szerint, több mint százmillió forintba került. Ezt tette tökre a mostani árvíz. Az elmúlt időszakban hozzákezdtek a helyreállításához. Ezt a munkát nem az a cég végzi, mint aki az elmúlt évi kivitelezést végezte. Markológépekkel vonultak fel, és a megsérült drótketrecekben lévő köveket kiszedik. Ezt a munkát csak kézzel tudják végezni. Külön helyre pakolják a követ és külön helyre a drótokat. A terv az, hogy teljesen helyreállítsák a csillapító medencéket, és azok magasságát megemeljék. Arra a kérdésre, hogy ez mennyi pénzbe kerül, és ki finanszírozza, egyelőre nem kaptunk érdemi választ.

Addig, míg a gépek és az emberek az elmúlt héten dolgoztak, a mai napon (május 27-én) már sem embert, sem pedig gépet nem lehetett találni a csillapító medencéknél. Úgy tűnik, hogy egyelőre felfüggesztették a munkát. Kérdés az, hogy meddig. Ahhoz ugyanis, hogy mindent helyreállítsanak, több hétre, de lehet, hogy több hónapra van szükség. Szerencsére a Tiszán nem várható olyan vízszintemelkedés, ami akadályozhatná a munkát. Csak remélni lehet, hogy a munkálatokat tovább fogják végezni.