1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Gyermeknap a Holt-Tisza partján

A Holt-Tisza partján lévő tisztáson tartotta gyermeknapját a lakiteleki önkormányzat. A nagy meleg ellenére is sokan vettek részt a különböző programokon.

 

Délelőtt folyamán lehetett focizni, rönköt dobni, zsákban futni, és ki lehetett próbálni a puszta sít. Délután kezdődtek a kézimunka foglalkozások a platánfák árnyékában. A kerékpár kedvelők kipróbálhatták, hogy milyen ügyesek. Ifj. Szűcs Pál jóvoltából, aki levegőbe eresztette drónját, meg lehetett nézni, hogy milyen is a Tőserdő felülnézetből. A Holt-Tisza vizén mini motorcsónak bemutatót tartott. Aki akart, az lovagolhatott, vagy lovas kocsira ülhetett. Ki lehetett próbálni milyen messzire hord a tűzoltók fecskendője. Népszerű volt az arcfestés, a lufi hajtogatás a trambulinozás, a légvár, és a körhintázás, amit az önkormányzat jóvoltából ingyen vehettek igénybe a lakiteleki gyerekek. A fagyiért sem kellett nekik fizetni, és szörpöt is ihattak, ha megszomjaztak. Akik a lekváros kenyérevő versenybe beneveztek, azok jól összekenték magukat baracklekvárral. Íjász bemutatót is láthattak az érdeklődők.

A színpadon fellépett az Ifjúsági néptánc csoport, a Dalma Dance, a Zafira Dance, az Aero Fit Dance, és a mazsorett csoport. A programot a Mosolyra Hangolók interaktív produkciója zárta.