1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Fogatok és főzők versenyeztek a lovas napon

Hatalmas érdeklődés kísérte ezúttal is a tiszakécskei lovas napot. Nem csak a harmincnyolc fogat számított rekordnak, de a nézők is nagy számban voltak jelen.

 

Ez volt már a huszonkettedik lovas nap, amit a Tisza-parti kisvárosban rendeztek. Ilyen nagy létszámú nevezőre az elmúlt időszakban nem volt példa. A megnyitó után délelőtt az akadályhajtás első fordulóját, délután pedig a második fordulóját bonyolították le. A kettő összevetéséből született meg a végleges eredmény. A két hajtás között helyi néptáncosok szórakoztatták a jelenlévőket. A kettes fogatok CAN-C kategória győztese Józsa László Dávid lett, második helyezést ért el Kurucz Imre, a harmadik lett Sárkány László. Szabadidős kategóriában első helyen végzett Megyik Pál, második Szabó Sándor, harmadik pedig Bodor Ágnes. Hagyomány az Tiszakécskén, hogy polgármesterek, alpolgármesterek is versenyeznek egymással. Ezúttal a hazai pálya „előnyét” élvező Tóth János szerezte meg az első helyet, második helyen végzett Kovács Ernő megyei kormánymegbízott, a harmadikon pedig Orgovány polgármestere dr. Lóczi Boglárka.

A lovas nap másik sokak számára fontos megmérettetése a főzőverseny. A zsűri elnöke Illés Gyula a Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend tagja volt, segítői Tóth Jánosné Királyi Szakácsnő, Lakatosné Tóth Gyöngyi és Bekőné Lovas Márta. Értékelésük alapján, első helyen végzett Szabó Dezső (1húron pendülünk) marha pofa pörköltje. A második helyet megosztva kapta Jelenfi Imre (Fakanál Vitézek) halászlé és kürtöskalácsa, valamint a Sonkoly Ferenc és családja által készített vegyes sertés és csirkesült. A harmadik helyet szintén megosztva ítélte oda a zsűri Lovas Lajosnak (Tubarózsa), aki vegyes sertéspörköltet készített, valamint Székely Istvánnak és családjának, akik csülökpörköltet főztek velőrózsával. Különdíjban részesült Kocsis József és Lakatos Ferencné (Barátság Nyugdíjas Klub) székelykáposztája, és Lakatos Imre és Sinkó Sándor marhalábszár pörköltje.