1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Puszit osztottak a bolondballagáson

Több száz puszit osztottak ki a nyárlőrinci nyolcadik osztályos diákok bolondballagásuk alkalmával tanároknak, diákoknak, szülőknek egyaránt. Előtte azonban jó vastagon kifestették rúzzsal magukat, legfőképpen a szájukat, hogy legyen nyoma is a puszinak.

 

A hagyományokhoz híven a 2015-2016-os tanítási év utolsó napján bolondballagást tartottak a Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói. Mindössze csak egy diák hiányzott a végzős osztályból. A tanulók különböző szakadt ruhákba öltöztek. Több fiú lány ruhát öltött magára. Felszerelkeztek különböző színű (piros, lila, rózsaszín, barna stb.) rúzsokkal, hogy kifessék magukat. Minden valószínűség szerint ez volt az a nap, amikor a legtöbb rúzst használták fel a településen. Kellett is, mert különböző figurákat rajzoltak magukra, legfőképpen a szájukra. Ez nem volt véletlen, mert végigjárták az osztályokat és valamennyi diáknak nyomtak egy puszit az arcára. Közben persze folyamatosan rúzsozták a szájukat. Persze akadtak olyan kisdiákok, akik menekültek a puszi elől, míg mások arcán sorakoztak az ajkak nyomai. Nem maradtak ki a puszi osztásból a tanárok, technikai dolgozók, és a jelenlévő szülők, de még a fotósok sem.

Ezt követen a tormaterembe vonul az egész iskola, ahol a nyolcadikosok vidám műsorral szórakoztatták diáktársaikat. A fiúk a lányokat, a lányok pedig a fiúkat parodizálták, de a végén helyreállt a rend. Szokás az, hogy a végzősök egy táncot tanítanak a hetedik osztályosoknak. Természetesen nem bonyolultat, olyat, amit könnyen meg lehet tanulni. A táncba később az iskola valamennyi diákja bekapcsolódott és néhány tanárt is rá tudtak venni arra, hogy megmozgassák lábaikat. A nyolcadikosok köszönetet mondtak Szenekné Édes Kornélia tanárnőnek, aki sokat segített nekik abban, hogy a bolondballagásuk jól sikerüljön.

Szombaton komolyabb feladat vár a végzősökre. Elballagnak attól az intézménytől, ahova nyolc éven keresztül jártak.