1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Kilencven évesen is naponta főz

Családi körben ünnepelte kilencvenedik születésnapját Nagy Mihályné. Marika néni Lakitelek külterületén lakik az egyik lányával.

 

Népes család fogadta Zobokiné Kiss Anita polgármestert, mikor hatalmas virágcsokorral felköszöntötte Nagy Mihálynét, kilencvenedik születésnapján. A virágcsokor mellé átadta jókívánságait és Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott oklevelet is. Marika néni öt gyermeknek adott életet, három lánynak és két fiúnak. Sajnos a férjét 1992-ben elveszített és a fiúk sem élnek már. Gyermekei nyolc unokával ajándékozták meg, akik után négy dédunoka született, de az ötödik is érkezik már hamarosan. A népes család úgy döntött, hogy egy emlékkönyvvel lepi meg az ünnepeltet. Ebbe mindenki beleírta azt, amit gondol Marika néniről. A gyermekei mellett még további három gyermeket nevelt fel, akik közül az egyik Ausztráliában él. Ő is leírta gondolatait az internet segítségével.

A finom ebédet a család tagjai készítették. Mindenki vállalt magára valamit. Marika néni is készített egy süteményt. A születésnaphoz hozzátartozik a torta. Ebből az ünnepelt hármat is kapott. Valamennyin ott díszelgett a kilencvenes gyertya. Az idős hölgy egyébként jó egészségnek örvend, naponta megfőzi az ebédet. Szinte mindent megeszik, egyedül a nyers paradicsomot nem szereti. Főzve azonban már nincs vele gondja. A ház körül is eldolgozgat még. Megbeszélték Zobokiné Kiss Anita polgármesterrel, hogy az újabb kerek évfordulón is, felköszönti majd.