1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Lakitelek nyerte a szuper döntőt

Tétmérkőzést játszott a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság U 19-es északi és déli bajnoka, hogy eldöntsék ki a jobb.

 

A déli csoportban nagy fölénnyel Szeremle végzett az élen, húsz ponttal megelőzve a második helyezett Nemesnádudvar csapatát. Az északi csoportban kiegyensúlyozottabb volt a helyzet. Lakitelek mögött Lajosmizse csak egy ponttal maradt el, míg az elmúlt évi bajnok, harmadik helyezett Kerekegyháza tizenegy ponttal kevesebbet gyűjtött. A két első helyezett Lakiteleken döntötte el azt, hogy melyikük a legjobb. Már mindjárt a mérkőzés elején Erős Gergő hatalmas szabadrúgása utat talált a szeremlei kapuba 1–0. Változatos volt a játék, bár a hazaiak többet birtokolták a labdát és több veszélyes támadást is vezettek. Ennek eredményeként Erős Gergő fejjel vette be az ellenfél kapuját 0–2. A második játékrészben tovább növelte előnyét a Lakitelek Farkas Norbert révén 3–0, amire csak egy szépítő góllal tudtak válaszolni a szeremleiek 3–1.

A nagy meleg kicsit rányomta bélyegét a találkozóra, de így is jó mérkőzést játszott a két csapat egymással. A látottak alapján a lakitelekiek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, és szerezték meg a kupát. Ezt Szombati József a vendégek edzője is elismerte. Amint az elmondta, a déli csoportban nem voltak rákényszerítve arra, hogy minden mérkőzésen teljes erőbedobással játszanak. Most viszont olyan ellenfelet kaptak, akikkel nem tudták felvenni a versenyt. Ennek ellenére jó ötletnek tartotta azt, hogy a két bajnok összemérte tudását.

Az érmeket a két csapat játékosainak és a kupát a győztesnek, Török Tibor, a megyei labdarúgó igazgatóság versenybizottságának az elnöke adta át.