1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Kölyökzsongás a Holt-Tisza partján

Hatodik alkalommal rendezte meg Balla István és családja a Kölyökzsongást Lakiteleken a Holt-Tisza partján.

 

Az egész napos program gyermek horgász versennyel kezdődött. Érkeztek versenyzők Kecskemétről, Budapestről, Helvéciáról, Kiskunfélegyházáról, Nagykőrösről, Abonyból, Tiszalpárról, Csömörről, és természetesen helyi fiatalok is beneveztek a halfogásba. Összesen huszonhatan ültek le a part szélére, vagy álltak a hídon, és várták, hogy hal akadjon a horogra. Akadtak rutinos pecások, akik már több éve indulnak versenyeken, és olyanok is, akik még csak most bontogatják szárnyaikat. Szokták mondani, hogy a horgászáshoz nem csak tudás, de szerencse is szükséges. Így előfordult az is, hogy néhány gyermeknek nem akadt a horgára pikkelyes. Nagy halat korábbi versenyeken sem fogtak a gyerekek, ezúttal is csak kisebbek kerültek a szákba.

Az első helyet a 11 éves tiszaalpári Madla Rita szerezte meg 4,43 kg-mal. Második helyen végzet a 13 éves kecskeméti Lajos Zoltán 2,8 kg-mal. A jelképes dobogó harmadik fokára a lakiteleki 12 éves Konkoly szilárd állhatott fel, aki 1,82 kg súlyú halat fogott. A helyezetteknek a díjat Zobokiné Kiss Anita polgármester és Balla István főszervező adta át.

A verseny után mindenki finom babgulyást fogyaszthatott ebédre, amit a Balla család készített. A délután programok között szerepelt rendőrségi és tűzoltó bemutató. Ez utóbbi különösen tetszett a gyerekeknek, mert a tűzoltó autó tetején lévő sugárcsőből is locsoltak. Akik nem féltek a víztől – ők voltak többen – azok alá is merészkedtek.