1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Bringatúra egészségnappal

Mozogj velünk! címmel hirdette meg bringatúráját és egészségnapját az önkormányzat, amit a Holt-Tisza partján rendeztek.

 

Az Euro Velo Nemzetközi Kerékpártúra szervezői Budapestről érkeztek, a Trizoli Jótifuti egyesület tagjai és a kerékpározást kedvelők pedig Kecskemétről a főtérről indultak Lakitelekre. Ők Szentkirálynál pihenőt tartottak, ahol az ásványvíz üzem jóvoltából frissíthették magukat. Egy csoport Nyárlőrincről is érkezett és természetesen helyből is voltak bringások, akik letekertek a Holt-Tisza partjára. A közös találkozás után Zobokiné Kiss Anita polgármester köszöntötte a kerékpárosokat, majd mindenkit vendégül láttak gulyásleves ebédre.

Ebéd után a helyi és környékbeli táncegyüttesek léptek a színpadra. Így a Dalma Dance Klub, zumba táncosok Joel Nino Alexanderrel, a Szentkirályi Tánccsoport, a Zafira Dance, az Aero Fitt Dance. Sajnos a nagy meleg rányomta bélyegét a műsorokra, mert sokan árnyékot kerestek, de akadtak olyanok is, akik bekapcsolódtak a táncba. Főleg akkor, amikor Katus Attila lépett a közönség elé. Aki akart, az vele együtt mozoghatott. Ebben legfőképpen a hölgyek jeleskedtek. A mindent izmot megmozgató műsor után mindenki izzadva jött le a színpadról. A nap végén a kerékpárosok búcsút vettek egymástól, és hazatekertek.