1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Ketrecben rúgták a labdát

Ketrec Kupa néven rendeztek kispályás labdarúgó tornát a lakiteleki műfüves pályán. A tornán tizenhárom csapat vett részt.

 

A helyieken kívül Orgoványról, Jakabszállásról, Nagykőrösről, Ceglédről, Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Szolnokról és Tiszaalpárról érkeztek játékosok, hogy eldöntsék melyik csapat a legjobb. A kiírás nem tartalmazta azt, hogy igazolt játékosok nem szerepelhetnek, így előfordult az, hogy megyei I. osztályú labdarúgók is pályára léptek. A sorsolás után három csoportot alakítottak ki, ahonnan a legjobbak jutottak tovább. A műfüves pálya a nagy melegben még jobban ontotta a meleget, ami igen csak próbára tette a játékosokat. Szerencsére sokat cseréltek, és ittak elég folyadékot is, így nem volt különösebb probléma. A legnehezebb dolga a két játékvezetőnek volt, akik, szinte végig a pályán voltak, reggel hét órától, este kilencig. Csak kis ideig volt úgy, hogy nem ketten, hanem egyedül vezették a mérkőzéseket. A főszervező Lovas Tamás elégedett volt a május elsején átadott, műfüves pályán első alkalommal megrendezett kispályás tornával.

Első helyet a kiskunfélegyházi Derby csapata szerezte meg. Második lett a kecskeméti Klauzal Platz, a harmadik helyen az orgoványi Spílerek a negyediken pedig a szintén kecskeméti Pálinkások végeztek. Sajnálatos módon a három lakiteleki csapat közül egyik sem jutott el a véghajráig. A gólkirály Vass Zsolt (Spílerek) lett, a legjobb játékos: Szabó Gábor (Klauzal Platz), a legjobb kapus pedig Oroszi Tibor (Derby).