1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Ebben az évben tizenhét éves Tőserdő legszebb lánya

A péntek éjszakai és a szombat délelőtti eső ellenére megtartották Lakiteleken a Holt-Tisza partján a Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivált. A felnőttek között huszonegyen indultak.

 

Lehűlt a levegő szombat délutánra, de legalább nem esett az eső, így semmi akadálya nem volt annak, hogy az eredeti helyszínen, a Holt-Tisza partján lévő színpadon válasszák meg ebben az évben Tőserdő Szépét. A fürdőruhás bemutatkozásra kicsit fázósan érkeztek ki a lányok, de az izgalom és a várható eredmény miatt ez próbálták titkolni. A fürdőruhás bemutatkozás után alkalmi ruhában léptek a színpadra. Nyolctagú zsűrinek kellett eldönteni azt, hogy kinek a fejére teszi majd fel Zobokiné Kiss Anita polgármester a koronát, és ki lesz majd a két udvarhölgy. Elsőként a második udvarhölgyet szólította a műsorközlő, aki nem volt más, mint a szolnoki húsz éves Szabó Alexandra Anita. Az első udvarhölgynek a huszonegy éves kiskunfélegyházi Budavári Evelint választották. A 2016-os Tőserdő Szépe pedig a kecskeméti tizenhét éves Jávor Peggi lett.

A verseny előtt egy hónappal döntöttem el azt, hogy indulok a szépségkirálynő választáson – mondta a választás után a királynő. Nem voltam magamban annyira biztos, de a szüleim és a barátom is támogatott az indulásban. Ez volt az első ilyen próbálkozásom, ezért nagyon izgultam. Kecskeméten a Bólyai János Gimnáziumba járok, szeptembertől kezdem el a tizenegyedik osztályt. Nyereményként görögországi utazást is kaptunk, ahova el fogunk menni, és amit már nagyon várok. Azt még nem döntöttem el, hogy a Kecskemét Szépén is elinduljak-e, tette hozzá Jávor Peggi.