1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Bakó Diána két kategóriában is nyert a világszépségversenyen

Bakó Diána képviselte hazánkat Görögországban a Miss Tourism Planet szépségversenyen. A 17 éves tiszakécskei lány tavaly a Miss Tini Hungary versenyen második udvarhölgyként végzett, ezzel elnyerte annak a lehetőségét, hogy részt vegyen Athénban a világszépségversenyen. Nem jött haza üres kézzel.

Diána karrierje csupán néhány hónapja kezdődött, amikor részt vett egy hobbi fotózáson és az ott készült képek felkerültek az internetre. A fotókra gyorsan felfigyelt a szakma, több felkérést is kapott utána. Az egyik fotós látta meg Diában a szépségkirálynőt, ezért ajánlotta, hogy próbálja ki magát szépségversenyen is. Diána az első versenyét rögtön meg is nyerte. Tavaly ősszel a Miss Tini Hungary fotótáborában választották meg Ambrózia Szépének. Ezt követte decemberben a Miss Hungary döntője, ahol második udvarhölgy lett tini kategóriában. Ezzel együtt elnyerte annak a lehetőségét is, hogy képviselje hazánkat Görögországban megrendezendő világszépségversenyen. Két hét után a napokban tért haza Athénból. Élményeiről lapunknak is beszámolt. Őszintén mesélt arról, hogy a verseny nem volt sétagalopp.

– Már az első este divatbemutatón léptünk fel. Sőt a kint töltött 13 nap alatt hat divatbemutatón vettünk részt azzal a céllal, hogy gyakoroljuk a színpadi mozgást, ne legyen lámpaláza senkinek sem amikor a nagyközönség elé lép – mesélte Diána, aki arról is beszámolt, hogy volt olyan időszak amikor legszívesebben haza jött volna.

– Nagyon szoros volt a program, emiatt voltak mély pontjaim, amikor úgy éreztem, nem tudom végigcsinálni. Ebben közrejátszott az is, hogy az ilyen versenyeken mindig vannak kihúzó emberek, akik bomlasztják a csapatot, rivalizálnak. Ezt nehéz elviselni hosszú távon. De az itthoniak végig biztattak, ami nagyon sok erőt adott, a verseny főszervezője is sokat segített. És ha mérlegre rakom az élményeimet, természetesen a pozitív oldalra billen a mérleg nyelve. Főleg, hogy két kategóriában is én lettem az első. Elnyertem a legszebb nemzeti viselet díját, és a Miss Bikini Planet díjat is – mondta büszkén a kécskei lány. Sőt, Dia a görögországi verseny után újabb két meghívást is kapott. Szerbiába és Oroszországba is világversenyre hívták. Dia még nem döntötte el melyik meghívásnak tesz eleget. Egyelőre a jól megérdemelt pihenésé a főszerep.

A család itthonról izgult

Mivel Diána és családja csak az indulás előtt két héttel tudta meg, mikor és hol lesz a verseny, gyorsan kellett készülődni. Majdnem kifutottak az időből.

– Indulás előtt két órával még azon agyaltunk, honnan lesz a nemzeti viselethez párta, mert azt a varrónő már nem tudta megvarrni, olyan rövid volt az idő. A nemzeti ruhát egyébként a kecskeméti Ámor Szalon varrónője Kardos Béláné Sárika varrta. Indulás előtt két órával még össze-vissza telefonáltam, sms-eket írtam, mire az egyik ismerősöm ajánlotta a Tiszakécskén élő Zobokiné Ilonka nénit, aki nagyon szívesen adta kölcsön Diának a saját maga varrta, lánykori pártáját – mesélte Menzelné Kovács Márta, Dia anyukája, aki nem tudott kiutazni a versenyre, itthonról szurkoltak. – Diának két barátja kint volt ugyan a versenyen, akik meg is ígérték, hogy folyamatosan tudósítanak az eseményekről. De sajnos épp a verseny idejére merült le a telefonjuk. Így csak későn éjszaka tudtuk meg, hogy Dia milyen szép eredményt ért el. Természetesen meghatódtam, a könnyeimet sem tudtam visszatartani – mondta a büszke anyuka. Diána kishúga is nagyon örült az eredménynek, hisz Rékának nővére a példaképe. Ha nagy lesz, szeretne ő is szépségversenyekre járni.

Forrás: baon.hu;facebook