1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Családi nap a Holt-Tisza partján

Második alkalommal rendeztek Családi napot Tiszakécskén, pontosabban a kettes Holt-Tisza partján, szombaton délután. A programok 13 órakor kezdődtek és estig tartottak.

 

A nagy meleg rányomta bélyegét a rendezvényre, mert délután még csak kevesen álltak, vagy ültek a színpad előtt, ott ugyanis nem volt árnyék. Aki tehette, az behúzódott az árnyékba. Baráti társaságok, civilszervezetek és az önkormányzat is főzött, így senki sem maradt éhesen. Természetesen le lehetett öblíteni a finom ebédet hozott és vásárolt italokkal.

A Szép Korúak Kórusa lépett először a színpadra. Őket követték a Tubarózsa, majd pedig a Zengető citera zenekarok. Felléptek a Kécskei Pacsirták, a Nagy-Tisza néptánc, valamint a Dalma Dance tánccsoport is. Később a fülöpjakabi Kis Türelmet zenekar, valamint a helyi formáció a Blues-Rock Jam, a Shelters, valamint a Hard Decision zenekarok szórakoztatták a közönséget. A gyerekek is megtalálták a szórakozásukat. Nem csak ugrálhattak a felfújható gumivárban, de kézműves foglalkozásokon fejleszthették kézügyességüket. A népi fajátékoknál mindig nagy volt az érdeklődés nem csak a gyerek, de a felnőttek körében is. Az is előfordult, hogy apuka és fia együtt versenyzett. Aki akart, az felülhetett a Csi-Hu-ra is.