1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Oldalkocsis motorok találkoztak

Kiskunfélegyháza harmadik alkalommal látta vendégül az ország és a világ oldalkocsis motorosait és az érdeklődőket. Az elmúlt hétvégén rendezett III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón már nem csak Európa majdnem összes országa képviseltette magát Litvániától Spanyolországig, Angliától Erdélyig, hanem a kontinensen túlról, a Kanári Szigetekről, Ausztráliából és Floridából is érkeztek az alföldi kisvárosba a különleges találkozóra.

 

A hazai veteránosok is kitettek magukért, ugyanis a regisztráció alapján 12 szervezet és klub képviseltette magát a három napos rendezvényen kisebb, nagyobb csoportokban elsősorban oldalkocsis és szóló motorokkal egész Magyarország területéről. A legmesszebbről érkező motorosoknak járó kupát két, hatvanas évei közepén járó úriember nyerte, akik egyenesen Ausztráliából érkeztek egy öreg oldalkocsis MZ-vel, amelyet a repülőgépről leszállva Észak-Németországban vásároltak. Hasonló cipőben járt a Floridából érkező úriember is, aki Németországba udvarol és párjával valamint kutyájával együtt látogatott egy oldalkocsis BMW-vel a találkozóra. Külön díjat kapott még egy litván hölgy, aki kislányával kettesben érkezett Kaunas-ból egy hatalmas fehér oldalkocsis BMW-vel. Angliából, Spanyolországból és a Kanári Szigetekről is érkeztek motorosok a találkozóra több ezer kilométert megtéve.

A külföldi kiállítók 4 érdekes oldalkocsis motorral voltak jelen a találkozón. A német MOTEK oldalkocsi manufaktúra, a holland Tripteq oldalkocsigyártó, az idén 30 éves Oldalkocsigyártók és Importőrök Szakmai Szövetsége Németországból, valamint az Angliai Oldalkocsis Szövetség elnöke is prezentálták a találkozó talán legkülönlegesebb motorjait.