1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Lakitelek is bemutatkozott a Térségi Kiállításon

Minden év augusztus végén rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt a Hirös Hét keretén belül. Ez a mostani már a XIX.

 

Lakitelek is minden évben bemutatkozik, ezúttal Nyárlőrinccel közös standon mutatták be értékeiket. Szokás az is a Hirös Héten, hogy a települések polgármesterei bemutatják falujukat, városukat. Kecskemét központjában felállított színpadon, csütörtök délután, Zobokiné Kiss Anita mondta el gondolatait. Beszélt többek között a település elhelyezkedéséről, a turisztikai lehetőségekről, a civilszervezetekről. Megköszönte mindenkinek a munkáját, aki segített abban, hogy egy szép és ízléses standot sikerült kialakítani a kiállításon. Külön kiemelte Korenika Lászlót, aki nagyon sokat tett azért, hogy látványos legyen a stand. Megköszönte azoknak a segítségét is, akik hozzájárultak ahhoz, hogy termékeiket, eszközeiket, tárgyaikat megmutathassa Lakitelek.

A polgármester beszéde után a helyi Tűzoltózenekar lépett a színpadra és mintegy fél órás műsort adott, a nagyszámú közönségnek, akik visszatapsolták a zenekart. Ezt követően a standnál az Ancsa presszó rétesét, valamint Varga Lajosné ostyasütő által készített süteményeket kóstolhatták meg az érdeklődők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete különdíjban részesítette a Fürj és Fürjtojás Termelő Szociális Szövetkezetet (Antal Imre) a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretében nyújtott színvonalas szerepléséért.

A Hírös Hét Fesztivál augusztus 28-án, vasárnap zár be.