1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Bemutatkozik a Tiszakécskei Járás

Szeptember 9-én, pénteken újra „Bács-Kiskun a mi megyénk” rendezvényt tartanak a megyeháza előtt, melyen a Tiszakécskei Járás mutatkozik be.

A programot Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kovács Ernő kormánymegbízott nyitja meg 9 órakor. Az ünnepélyes megnyitót és a rendezvényt a térség polgármesterei is megtisztelik jelenlétükkel, akik beszélnek településükről.

A bácsalmási, valamint a Kiskunfélegyházi Járás után most a Tiszakécskei Járás értékei költöznek a megyeháza elé. A bemutatkozás alkalmával meg lehet tudni, milyen kincseket rejt és szolgáltatásokat nyújt ez a térség, melyek miatt mindenképpen érdemes a Tisza vidékére tervezni a jövő évi nyaralást. Meg lehet ismerni a Tiszakécskei Járás településeire (Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszakécske, Tiszaug) jellemző, ősi mesterségeket, a hagyományos, tájjellegű termékeket, át lehet majd érezni a halászat hamisítatlan hangulatát. Be lehet kukkantani egy igazi gazdaudvarba, Repáruk Dezső pedig megmutatja, hogyan készül és működik a tekerőlant. Ételről és italról is gondoskodnak a települések. Meg lehet kóstolni az utánozhatatlan tiszai harcsapaprikást, különféle mangalica termékeket, házi kenyeret, lekvárt, hidegen sajtolt olajakat és természetesen a környék borait. A gyerekekre is gondoltak a szervezők. A halászat témakörére épülő kézműves foglalkozásokkal készülnek fogadtatásukra.