1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Az időseket köszöntötték Lakiteleken

A hagyományokhoz híven most is megtartották az idősek napját Lakiteleken. A szervezési munkálatokat ezúttal is a Gondozási Központ vállalta magára.

 

A művelődési ház előterében, valamint a klubszobában megterített asztal fogadta azokat, akik elmentek az Idősek Napjára. A késői ebéd előtt a nagyteremben műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Először Csujokné Dudás Ildikó intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítséget nyújtott a rendezvény megszervezéséhez, lebonyolításához. Ezt követően Tóth Sándor tanyagondnok virágcsokorral köszönte meg az önkormányzat támogatását, amit Zobokiné Kiss Anitának adott át. A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy nagyon sok mindent köszönhetünk az időseknek. A múltat ők alakították és vannak olyanok, akik a jelenben is aktívak. Tudásukat, tapasztalataikat átadták, átadják a jövő nemzedékének, akik folytathatják a megkezdett utat. A műsorvezető feladatát Móczáné Tombácz Edit, az intézmény munkatársa vállalta magára. Először Borsi Sándort, a Gondozási központ lakóját szólította a színpadra, aki Petőfi Sándor: Tisza című versét szavalta el. Az óvodások szinte minden Idősek Napján bemutatkoznak. Ezúttal Gulyásné Szabó Gizella és Romhányi Olga óvónők vezetésével tánctudásukról tettek bizonyságot. Hasonlóan az óvodásokhoz dr. Fincicky Sándorné és Faragó Anett is állandó szereplői az Idősek Napjának. Piroska szavalatával, Anett énekhangjával kápráztatta el a közönséget. Buda Ádám énekmondó három lanton adott elő régi dalokat. Akik a korábbi években is ott voltak az Idősek Napján, azok már megismerhették Bódi Renátát. A fiatal énekes régi slágereket, operett dalokat adott elő, és még a közönség közé is lement, hogy minél változatosabbá tegye produkcióját.

A műsor után marhapörköltre hívták meg a jelenlévőket, amit Bodor Margit készített. Az ebéd alapanyagát, a süteményeket, gyümölcsöket, a tombolatárgyakat, mind úgy ajánlották fel cégek és magánszemélyek.