1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Termékekből és terményekből nyílt kiállítás

A Kécskei Szürethez szorosan kapcsolódik a hagyományos termék és termény kiállítás, amit ezúttal is az Arany János Művelődési Központ aulájában rendeztek meg.

 

A kiállítás megnyitása előtt a Tubarózsa citerazenekar és annak utánpótlás csoportja zenélt, valamint a Szépkorúak Kórusa dalokat adott elő. Az aulában pedig a Zengető citerazenekar szórakoztatta a jelenlévőket. A kiállítást Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója nyitotta meg. Beszédében kitért arra, hogy az értékeinket, hagyományainkat meg kell tartani. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha az idősebbek átadják a fiataloknak. Sajnos kevés példa van arra, hogy a fiatalok fogékonyak lennének a régi dolgok iránt. Persze azért akadnak olyanok, akik szívügyüknek tekintik a hagyományok ápolását. A mostani termék és termény kiállításon is sok helyi termelő mutatkozott be, és cégek is képviseltették magukat.

A megnyitó után a művelődési központ dolgozói zsíros kenyérre, savanyúságra és borkóstolóra invitálták a jelenlévőket. Amióta megnyílt a kiállítás, azóta számos óvodai csoport és iskolai osztály tekintette már meg.