1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Chilis bab bizonyult a legjobbnak

Első alkalommal rendeztek falunapot Lakiteleken. A programok között főzőverseny is szerepelt, amibe tizennégy csapat nevezett.

 

Nem igazán sikerült eddig a településen olyan főzőversenyt rendezni, amibe nagyobb számmal jelentkeztek volna csapatok. Három-négy volt az eddigi „rekord”, most azonban tizennégy helyen gyújtottak alá a bográcsoknak. A művelődési ház előtti parkban, a csapatoknak egy sorban jelölték ki a helyet, a nevüket pedig táblára írták ki. A szakácsok változatos ételeket készítettek. Volt kakas, marha, vaddisznó, birkapörkölt, chilis bab, töltött káposzta, halászlé, lecsós csirke, és más finomság is. A hattagú zsűrinek - akik között voltak szakemberek, de olyanok is, akiket úgy sorsoltak ki - nem volt könnyű dolga, mert elmondásuk szerint tényleg finom ételeket készítettek a szakácsok. Több szempont szerint értékelték az ételeket.

Az eredményt este hirdették ki, a sátorban felállított színpadon. Valamennyi csapat kapott oklevelet, és egy hatalmas fakanalat, belegravírozva az esemény nevét és időpontját, hogy emlékezzenek erre a napra. Az első helyet a Laki-Traki csapata szerezte meg, akik chilis babot főztek. A főszakács Hedrich István volt, de többen is segítettek neki. Második helyen végzett az önkormányzat ifj. Csikós Mihály vaddisznó pörköltjével. A harmadik pedig a Névnaposok lettek, akiknek Csikós Mihály készítette a marha pörköltet.

A szervezők reménykednek abban, hogy hagyománnyá válik a településen a főzőverseny, és egyre többen kapcsolódnak majd bele. A mostani esemény azt bizonyította, hogy érdemes volt belevágni.