1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A Széchenyi krt. csapata nyerte az utcaversenyt

Az elmúlt szombati lakiteleki rendezvény nem csak nevében, de mindenben hasonlított egy igazi falunaphoz. Minden adott volt ahhoz is, hogy mindenki jól érezze magát.

 

A főzőversenyről már írtunk, ami nagy sikert aratott nem csak a versenyzők, de a zsűri és a fogyasztók körében is. A másik nagy sikert az utcák versenye aratta. Első alkalommal rendeztek ilyet is a településen. A csapatoknak ügyességi és szellemi feladatokat kellett teljesíteniük, amelyek nem voltak túl nehezek, de azért könnyűek sem. Az első helyet a Széchenyi krt. csapata szerezte meg, megelőzve az Árpád és a Vasút utca csapatát.

A színpadon folyamatosan zajlottak a programok. Felléptek az óvodások, az ifjúsági táncosok, a mazsorettek, a tűzoltó zenekar és Veréb Józsi is, Prógliné Marikával. A gyerekek kézműves foglalkozásokon és különböző játékokban vehettek részt, de használhatták az ugráló várat és a trambulint is, természetesen ingyen. Az önkormányzat jóvoltából ugyan csak ingyen lehetett kürtőskalácsot enni. Az esti szalonnasütéshez is az önkormányzat biztosította a szalonnát, kenyeret és a hagymát. Meggyújtották a máglyát is, aminek a fénye bevilágította a park egy részét. A tűzzsonglőrök látványos produkcióval mutatkoztak be. Este az utcabálon pedig Tasi Csaba zenéjére lehetett táncolni.