1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A Bacchus Borozó előtt zajlottak az események

Minden évben a lakiteleki óvoda és szülői munkaközössége szervezi meg a településen a szüreti felvonulást és bált.

 

Szombaton délelőtt a Bacchus Borozó által meghirdetett lepedő rajzversenyen a Szivárvány Óvoda minden óvodai csoportja részt vett kollektív munkáikkal. A téma az ősz és a szüret volt. Az elbírálás után három csoport alkotását emelték ki. A Vackor, Katica és Margaréta csoportok egy ábrázolóeszközökkel megtöltött táskát kaptak. A csoportok képviselői örömmel vették át a színes csodákat. A felajánlást Papp Kálmán és felesége tette.

Ugyancsak szombaton délelőtt főző- és pálinkaversenyt is hirdettek. A főző versenyen a Laki-Traki csapatának étele ízlett legjobban a zsűrinek. A pálinka versenyben, pedig Takó József erdélyi áfonya pálinkája. A gyerekek közben kézműves foglalkozásokon és különböző játékokban vehettek részt.

Délre elkészült a mindenki számára finom ebéd, amit: Géró Norbertné Kati, Hunyadi Tiborné Hajni és Berkes Sándorné Tünde főzött. Ezt követően Zobokiné Kiss Anita polgármester köszöntötte a Bacchus Borozó előtt a jelenlévőket, majd a kisbíróval koccintottak az új termésre és a település lakóira. A felvonulás előtt az óvodások táncoltak, a népdalkör pedig dalokat adott elő.