1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Tíz gól lőtt Tiszakécske a Kiskunhalasnak

Az elmúlt hétvégén a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokság kilencedik fordulóját bonyolították le. A körzetünkhöz tartozó csapatok közül kettő győzött, három pedig vereséget szenvedett.

 

A Tiszakécskei megyei I. osztályú csapata Kiskunhalast fogadta. Az új felújított centerpályán, szép számú nézők előtt, villanyfénynél játszották le a mérkőzést. Az már az elején látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat. Az első találatig mégis húsz percet kellett várni, utána viszont potyogtak a gólok. Az első játékrészben öt esett, amiből Kalmár Ferenc és Székely Dávid kettőt-kettőt, Bartucz Martin pedig egyet szerzett. A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Káli Tibor két góllal, István László, Szabó László, és Tóth Kristóf pedig eggyel-eggyel járult hozzá csapata győzelméhez. Szép gesztus volt az, amikor Bagi István pályára lépett, akkor megkapta a csapatkapitányi karszalagot. Tiszakécske-Kiskunhalas 10-0 (5-0). A hétvégén nagy mérkőzésre lesz kilátás, hiszen a Tiszakéske a Kecskeméti LC-hez látogat. A bajnokság végeredményét minden bizonnyal befolyásolni fogja majd ez a találkozó. A tabella élén a KLC áll 24 ponttal, második a Tiszakécske 22 ponttal.

A másik tiszakécskei csapat Lakitelekre látogatott, de ezúttal vesztesként hagyták el a játékteret. A hazaiak már a 8. percben vezetést szeretek Erős Gergő révén, ami megnyugtatta őket. A második félidő elején Szabó Ádámnak tizenegyessel sikerült növelni az előnyt. A vendégek közül Domonics Nándor volt eredményes, aki fejjel vette be a lakiteleki kaput. Alig volt hátra néhány perc, amikor a tizenhatoson belül kézzel ért az egyik hazai játékos a labdához, legalább is ezt reklamálták a tiszakécskeiek. A játékvezető azonban nem így látta. Az ellentámadás után Szabó Ádám a kapuson átemelve rúgta második gólját. Lakitelek-Tiszakécske II 3-1 (1-0).

A nyárlőrinciek a táblázatot vezető Kiskunmajsára utaztak. Az várható volt, hogy nem sikerül majd győzni, de arra, talán csak kevesen számítottak, hogy nagyarányú vereség lesz a vége. Az első félidőben még jól tartották magukat a vendégek, de a második játékrészben már kiütközött a tudásbeli különbség. Kiskunmajsa-Nyárlőrinc 6-0 (1-0).

A tiszaalpári csapat sem tudta begyűjteni a három pontot, de még az egyet sem, hazai pályán Szabadszállás ellen. Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, aminek az eredményeként mind a két csapat egy-egy gólt ért el. Először a vendégek találtak a kapuba, majd Bárdos Bence egyenlített. A második félidőben a szabadszállásiaknak sikerült még egyszer bevenni a hazaiak kapuját, amire már nem érkezett válasz. Tiszaalpár-Szabadszállás 1-2 (1-1).

A bajnokságban jelenleg Lakitelek a 7., Nyárlőrinc a 9. Tiszakécske II. a 10, míg Tiszaalpár a 14. helyen áll.