1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Csak a két tiszakécskei csapat győzött

Hamarosan befejeződik a megyei labdarúgó bajnokság a megyei I. és II. osztályban. Az elmúlt hétvégén a 14. fordult bonyolították le.

 

A körzetünkhöz tartozó csapatok közül a megyei I. osztályban szereplő Tiszakécske, Jánoshalmát fogadta. Csak a győzelem volt elfogadható a hazaiak részéről. Ennek megfelelően játszottak a fiúk. Már az első percekben látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat. A vendégek védelemre rendezkedtek be, és kontratámadásokkal kísérleteztek. Egészen a 20. percig állták a sarat, de Slobodan Markovic megtörte a jeget, amikor betalált a jánoshalmi kapuba. Az első játékrészben még Csurka Ádám és István László volt eredményes. A második félidőben gyakorlatilag ugyan az történt, mint az elsőben. A tiszakécskeiek támadtak a jánoshalmiak védekeztek. Gól ugyan annyi született, mint az első játékrészben, Szabó László, Polyák Pál és Székely Dávid révén. Duna Aszfalt Tiszakécske VSE-Jánoshalma 6-0 (3-0).

A megye II. osztályban játszó Tiszakécske II is győzelemmel hagyta el a pályát. Az esős időjárás miatt ők a műfüves pályán játszottak Kiskunmajsával. Szó szerint játszottak, mert a tabellán negyedik helyet elfoglaló majsaiakat lefocizták a pályáról. Bár a vendégek már a negyedik percben megszerezték a vezetést, utána jött a kécskei henger, és öt perc alatt három találatot értek el, Domonics Nándor, Dóka Dávid, és Juhász Ádám révén. Domonics Nándor újabb találatával már 4-1-re vezettek a hazaiak, de a szünet előtt a majsaiak is betaláltak még egy alkalommal. A második játékrészben nem született gól. Duna Aszfalt Tiszakécske VSE II-Kiskunmajsa 4-2 (4-2).

A tiszaalpáriak Hetényegyházára utaztak. Sajnálatos módon az őszi szezonban nem úgy ment a játék a csapatnak, mint ahogyan az elvárható lett volna. Ennek az okát az egyesület vezetői minden bizonnyal meg fogják keresni. Erre a mérkőzésre csak tizenegy játékos utazott el, tartalék nem volt, pedig a hideg, esős időben jó lett volna cserélni. A mérkőzés eredménye egy találaton múlt. A második félidő megkezdése után a hazaiak betaláltak a tiszaalpári kapuba. Hetényegyháza-Tiszaalpár 1-0 (0-0).

A lakitelekiek utolsó hazai mérkőzésüket a KLC KTE SI ellen játszották, és már a negyedik percben megszerezték a vezetést Szabó Ádám révén. A vendégeknek azonban sikerült egyenlíteniük és a vezetést is megszerezni az első félidőben. A második játékrész elején Erős Gergő szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt. Ezt követően kiegyenlített játék folyt a küzdőtéren. Egy les állást követően azonban a kecskemétiek betaláltak a hazai kapuba. A találkozó lefújása előtt Balla Tamás kapus elcsúszott és nem tudott odaérni egy labdára, aminek ismét gól lett a következménye. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. Lakitelek-Kecskeméti LC KTE SI 2-4 (1-2).

A nyárlőrinciek idegenben, a KHTK II. csapatával játszottak. Az esős idő rányomta bélyegét a játékra. Bár helyzetek adódtak mind a két oldalon, azokból csak egyet sikerült értékesíteni, a hazaiaknak, az első negyedóra végén. A második félidőben György Csaba edző cserékkel próbálta frissíteni a játékot, de az sem vezetett eredményre, mert a vendégek nem tudtak gólt elérni. Kiskunfélegyházi HTK II-Nyárlőrinc 1-0 (1-0).