1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Az A osztályok remekeltek a MÓZSINÁN

A sport jegyében zajlott az idei MÓZSINA. A vetélkedésben főszerepet játszott a Rio-i olimpia és labdarúgó Európa-bajnokság is.

 

Hagyomány az a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnáziumban, hogy ilyenkor ősszel megtartják a Móricz Zsigmond Napokat (MÓZSINA). Csütörtökön este az intézmény zenét tanuló diákjai mutatták be tudásukat a művelődési központban. Pénteken délelőtt az iskola előtt megkoszorúzták Móricz Zsigmond szobrát, majd kezdetét vette, az egész délelőtt tartó vetélkedő. Az osztályok előzetes feladatként megkapták, hogy készítsenek egy olimpiáról emlékcsarnokot és kiállítás keretében mutassák be. Háttérfeladatként a 2024-es budapesti olimpiának a logóját kellett megvalósítani, majd az alkotást bemutatni. A másik háttérfeladatként egy labdarúgócsapat szurkolótáborát élőképpel kellett bemutatni.

A vetélkedésben szerepelt sport totó, puzzle, sportágak felismerése, Most mutasd meg! Olimpia kvíz, két ügyességi feladat („úszóverseny” és büntetőrúgások). Magyar érmeseket is be kellett mutatni és el kellett mondani hogyan jutottak el az elért eredményig. Tíz országnak a himnuszát is fel kellett ismerni. A vetélkedő végén mind a kilenc osztály valamilyen táncot mutatott be. A pontszámok összesítése alapján, az első helyen a 11/A osztály végzett. Ők az önkormányzat jóvoltából ötvenezer forintot is kaptak. Második lett a 10/A, ők negyvenezer forintot vehettek át, míg a harmadik helyezett 12/A osztály harmincezer forinttal lett gazdagabb. Valamennyi osztály egy tortát is kapott.