1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

A lányok és a tanárok is elhúzták a traktor

Első alkalommal rendeztek Kiss Bálint Napot Tiszakécskén a művelődési központban. A diákok különböző játékokban vetélkedtek, de traktort is húztak.

 

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Tiszakécskei Kiss Bálint Szakközép Iskolája, első alkalommal rendezett a névadójáról elnevezett napot. A Móriczos időkből örökölt hagyományos programot kívánták megvalósítani. November hónapban Kiss Bálint életéhez nagyon sok minden köthető, ezért gondolták azt, hogy ebben az időben rendezik meg a vetélkedőt, külön válva a Móricz iskolától, és az ott folyó rendezvényektől.

Különböző játékokkal ünnepelték névadójukat, amelyek tudást (szakmait is), kézügyességet igényeltek, beleértve a sportot is. Mivel mezőgazdasági gépészképzés is folyik az intézményben traktorhúzó versenyt is szerveztek, amelyen az osztályokon kívül, a tanárok is részt vettek. A vetélkedés eredményeként az első három helyezett pénzjutalomban részesült. A legtöbb pontszámot elért osztály megkapta a vándorserleget, ami Nyitrainé Mudris Gabriella, korábbi főigazgató ajánlott fel. Valamennyi osztály oklevelet vehetett át, és minden diák kapott egy szelet tortát is. Az első helyet a 10/A osztály, a másodikat a 10/B, a harmadikat pedig a 11/B osztály szerezte meg.